Tårta tårta tårta!
Här kommer mina kära läsare.
Recept på torta mil hojas. Tusenbladstårtan.
Måste ju börja med att säga att måtten i chilenska recept är kokooo! Koppar och skedar är vad de använder.
Jag har amvänt mig att en liten kopp, ca 1 dl. Så jag har gjort om måtten :)..
Degen:
200 g smör
6 dl vetemjöl
8 äggulor
1 msk sprit (vodka,rom eller dylikt)
1-2 dl mjölk
Smöret ska inte smältas utan den ska vara i rumstemperatur.
Blanda allt i en bunke med händerna tills degen är jämn och fin.
Degen kan få stå i en hel dag (den ska tydligen bli bättre så).
Nu kommer den jobbiga delen! Degen ska kavlas till tunna tunna tunna plattor (runda eller fykantiga välj själv), lägg de på en bakplåt med smörpapper och smöra ytterliggare :) In i ugnen ca 3-4 i 200 grader. En och en ska plattorna in i ugnen.
När detta är färdigt ska man breda ut manjar (kokt kondenserad mjölk) över plattorna. Alltså,,en platta - manjar - en platta - manjar osv. Mot slutet brer du manjar över hela tårtan (runt om och på). Strö över riven kokos och hackade valnötter. Taadaa nu är den färdig. Om man vill kan man blanda ut manjaren (haha) med grädde. Annars blir tårtan jäävligt sööt :)
Jag ska göra tårtan igen om 2 veckor..då får ni bild på alla steg som görs under denna tårtbakning :)
pussiluss
Recept på torta mil hojas. Tusenbladstårtan.
Måste ju börja med att säga att måtten i chilenska recept är kokooo! Koppar och skedar är vad de använder.
Jag har amvänt mig att en liten kopp, ca 1 dl. Så jag har gjort om måtten :)..
Degen:
200 g smör
6 dl vetemjöl
8 äggulor
1 msk sprit (vodka,rom eller dylikt)
1-2 dl mjölk
Smöret ska inte smältas utan den ska vara i rumstemperatur.
Blanda allt i en bunke med händerna tills degen är jämn och fin.
Degen kan få stå i en hel dag (den ska tydligen bli bättre så).
Nu kommer den jobbiga delen! Degen ska kavlas till tunna tunna tunna plattor (runda eller fykantiga välj själv), lägg de på en bakplåt med smörpapper och smöra ytterliggare :) In i ugnen ca 3-4 i 200 grader. En och en ska plattorna in i ugnen.
När detta är färdigt ska man breda ut manjar (kokt kondenserad mjölk) över plattorna. Alltså,,en platta - manjar - en platta - manjar osv. Mot slutet brer du manjar över hela tårtan (runt om och på). Strö över riven kokos och hackade valnötter. Taadaa nu är den färdig. Om man vill kan man blanda ut manjaren (haha) med grädde. Annars blir tårtan jäävligt sööt :)
Jag ska göra tårtan igen om 2 veckor..då får ni bild på alla steg som görs under denna tårtbakning :)
pussiluss
OH, TACK! Maste prova nangang. Ska ta bild da sa du far se hur det blev :P
URL: http://jazzmynn.blogg.se/